W nominowanej szóstce znalazł się Polski Łosoś Jurajski autorstwa firmy Jurassic Salomon Grzegorz Karapuda, Chleb Morski z Bobolic zrobiony przez GS SCH w Bobolicach, Białe wino gronowe Sydonia – Sebastiana Pilczuka z Winnicy Sydonia, Pierogi z płuckami i kapustą – Justyny Urbanowicz oraz wspomniana Polędwica Swojska Świdwińska – Danuty i Wiesława Szymurskich i Salceson Przelewicki – Ireneusza Junga.
– Pomorze Zachodnie to region ciekawych i niepowtarzalnych smaków. Warto je promować. Co roku odnotowujemy duże zainteresowanie konkursem, producenci mile nas zaskakują – mówi Jarosław Rzepa, wicemarszałek województwa zachodniopomorskiego, który spotkał się z uczestnikami regionalnego finału. – Jestem przekonany, że za kilka miesięcy podczas ogólnopolskiego finału w Poznaniu o zachodniopomorskich produktach i daniach będzie głośno.