Piwna rewolucja na kolorowym słodzie

W 2015 roku może zadebiutować w Polsce tysiąc piw. W ślad za tym rośnie popyt na specjalistyczne słody.

Publikacja: 01.04.2015 22:00

– W Polsce zapanowały dobre czasy dla piw innych niż jasne pełne produkowane przez koncerny – mówi Andrzej Olkowski, prezes Regionalnych Browarów Polskich. – W ślad za tym rośnie liczba browarów restauracyjnych, rzemieślniczych i kontraktowych, które produkują piwo według własnych receptur w działających już warzelniach.

Będą kolejne browary

Pozostało 92% artykułu

Teraz 4 zł za tydzień dostępu do rp.pl!

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Przemysł spożywczy
2 mln butelek wody Perrier zniszczone. Wstydliwy problem Nestlé
Przemysł spożywczy
Grona goryczy w Penedes. Susza pozbawia ludzi pracy
Przemysł spożywczy
Kreml sprzedał największego producenta wódek. Podejrzany kupiec, zaniżona cena
Przemysł spożywczy
Polacy wydają ponad 10 mld zł na posiłki z dostawą. Ale branża ma problem
Przemysł spożywczy
Polacy kupują coraz więcej kawy, chociaż drożeje
Materiał Promocyjny
Co czeka zarządców budynków w regulacjach elektromobilności?